pidato bahasa sunda tentang ra kartini

Agen SBOBET
ini adalah contoh pidato dari bahasa sunda mengenai ibu kita raden ajeng(RA) kartini :
contoh pertama :
Salam

Indung urang Kartini putri sajati,putri Indonesia seungit ngaranna,sepetik leret tembang ti tembang indung urang kartini kanggo ngeling-ngeling jasa indung kartini.

Sepertos anu urang terang REVOLUSI MERLUKEUN GETIH MINANGKA MANTEN URANG WEDAL,sarta ti sanalah urang diajar ngeunaan sumanget revolusi ala indung kartini,sarta urang oge terang lamun CIPTA CIPTA SAKUMAHA SIKI TIASA TUMUWUH TI TETES DEMI TETES CAI,ti ditu hayu urang renungkan betapa kasangsaraan kartini jero perjuanganya kanggo mikeun atikan anu meujeuhna kanggo kaum wanoja.
Para Pelopor,hayu dina mepeling dinten kartini ieu,urang jadikan momentum kanggo ngaronjatkeun sumanget sarta tresna urang dina Indonesia,Urang lanjutkan perjuangan R A kartini sarta para pahlawan anu sanes,urang kobarkan sumanget persatuan duduluran sarta kekeuargaan Indonesia.
Para pelopor,kalawan keneh semgat kartini,Urang ronjatkeun rasa paduli urang ka maranehanana anu kakurangan sakumaha kartini paduli dina atikan awewe Indonesia,hayu sareng urang renungkan,, ,, ,, ,, ,, ,, ,,

Para pelopor,kalawan keneh sumanget kartini,

Ketahuilah lamun saban tempat dimanapun urang berda nyaeta sakola kanggo urang,

Sarta alam semesta nyaeta guru anu nu mawi sae kanggo urang ,

Sarta sadaya barang anu aya da ala mini nyaeta elmu anu tak tarbatas

Mangka jadilah diri sorangan,be your self para pelopor nyaeta siswa ti guru anu namina alam semesta.
Kalawan sumanget mepeling dinten kartini teu aya lasan kanggo urang kanggo henteu hirup kalawan mending deui.abdi tresna maraneh sadaya sarta ti sanalah abdi tresna dina Indonesia.


Salam sejahtera kartini

Salam sejahtera Indonesia

contoh ke-2 :
Indung-indung sakantenan anu urang muliakan
Assalamu\'alaikum wr. wb

Sateuacan urang neraskeun pangbagea ieu marilah urang sakedap bersyukur sarta berdoa mugi-mugi arwah indung urang Kartini mendapat tempat anu meujeuhna di sisi Pangeran luyu kalawan amal gawena na.

sajaba ti eta,sepertos anu parantos urang terang sareng poe ieu benerna 21 April urang ngingetan minangka Dinten Kartini. Raden Ajeng Kartini mangrupa pelopor Wanoja Indonesia. Bersyukurlah urang wanoja Indonesia anu parantos kantos ngabogaan saurang pelopor pajoang nasib kaum wanoja ku kituna derajat kaum wanoja terangkat ti jurang kenistaan.

Kepeloporan Raden Ajeng Kartini wajib urang tiru sarta urang amalkan,urang wanoja Indonesia parantos meunang hak-hak urang minangka wanoja,luyu kalawan hak kaum salaki-salaki minangka umat Pangeran anu henteu dibeda-bedakan. Nanging urang minangka wanoja....tak kenging semena-mena. Urang parantos emmperoleh kabebasan ti.... nanging urang henteu kenging ninggalkeun sipat-sipat kodrat minangka wanoja. Sumawonten minangka wanoja anu digedean jero tata cara adat ketimuran di mana wanoja nyaeta lambang keluwesan,kelembutan,kaendahan sarta kesopanan.

Perjuangan cipta Kartini tacan sapinuhna junun. seueur keneh wanoja-wanoja Indonesia anu peryogi urang perjuangkan nasib na. seueur keneh anu merlukeun uluran panangan urang. Ku margi eta,dina ahirna pangbagea urang ieu marilah urang ronjatkeun partisipasi urang ka galura pangwangunan ayeuna ieu ku kituna cipta-cipta Kartini geura-giru tiasa kabiruyungan.

contoh ketiga ;
Anu dipihormat Bapak…
Anu urang hormati para Bapa Pupuhu RW…
Bapa-bapa Pupuhu RT…
Rencang-rencang rumaja sarta nonoman se-wilayah…
Saderek sarta hadirat anu megah,
Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh.
Wilujeng sejahtera sarta berbahagia oge urang sampaikeun ka saderek sarta hadirat anu ngagem agama jabi Islam.
Dina isuk anu berbahagia ieu marilah urang sareng sakedap merenung sarta berdoa,mugi-mugi urang anu dugi isuk ieu dikaruniai keneh kabagjaan ku Pangeran anu Maha Kawasa,dibere kakiatan kanggo bersyukur sok,luhur rahmat sarta hidayah ti Pangeran anu Maha Kawasa. Rasa sukur eta marilah urang buktikan kalawan angger ngajalankeun kawajiban sarta angger ngajauhan larangan Allah Pangeran Anu Maha Adil.

Selanjutnya dina isuk anu berbahagia ieu,hadena urang oge brsyukur luhur kasempetan anu parantos dibikeun ku Allah Pangeran anu Maha Kaasih,anu kalawan rahmat-Na deui urang tiasa sareng-sami ngayakeun upacara pangemut “Hari Kartini”.
Wasta Kartini,parantos henteu sejen deui. Sumawonten jero kahirupan ayeuna ieu parantos terpatri hiji daweung,hususna daweung para Indung,daweung para rumaja sarta pamudi putri,anu mencerminkeun cipta-cipta luhur indung Urang Kartini.

Minangka wanoja anu tangtos henteu tiasa ninggalkeun kodratnya minangka awewe,mangka ayeuna beuki kasampak yen jero ngadiukkeun dirina minangka sasama pajoang bangsa,parantos tiasa menenmpatkeun diri wanoja Indonesia minangka pajoang anu henteu hoyong disebutkeun nomer dua ka para kaum salaki-salaki.

1 Response to "pidato bahasa sunda tentang ra kartini"

  1. Produk dijamin asli
    TILLA SHOP : Barang yang Kami Tawarkan Semuanya Barang Asli Original Garansi Resmi Distributor dan Garansi TAM .
    Semua Produk Kami Baru dan Msh Tersegel dLm BOX_nya.
    BERMINAT HUB-SMS:0896-9198-6275 ATAU KLIK WEBSET RESMI KAMI http://tilla-shop.blogspot.com/
    BlackBerry>Samsung>Nokia>Apple>Acer>Dell>Nikon>DLL

    Dijual

    Ready Stock !
    BlackBerry 9380 Orlando - Black
    Rp.900.000,-

    Ready Stock !
    BlackBerry Curve 8520 Gemini
    Rp.500.000,-

    Ready Stock !
    BlackBerry Bold 9780 Onyx 2
    Rp.800.000,-

    Ready Stock !
    Blackberry Curve 9320
    Rp.700.000,-

    Ready Stock !
    Samsung Galaxy Tab 2 (7.0)
    Rp. 1.000.000

    Ready Stock !
    Samsung Galaxy Nexus I9250 - Titanium Si
    Rp.1.500.000,-

    Ready Stock !
    Samsung Galaxy Note N7000 - Pink
    Rp.1.700.000

    Ready Stock !
    Samsung Galaxy Y S5360 GSM - Pure White
    Rp.500.000,-

    Ready Stock !
    Nokia Lumia 800 - Matt Black
    Rp.1.700.000,-

    Ready Stock !
    Nokia Lumia-710-white
    Rp. 900.000,-

    Ready Stock !
    Nokia C2-06 Touch & Type - Dual GSM
    Rp.450.000,-

    Ready Stock !
    Nokia Lumia 710 - Black
    Rp. 900.000,-

    Ready Stock !
    Apple iPhone 4S 16GB (dari XL) - Black
    Rp.1.200.000,-

    Ready Stock !
    Apple iPhone 4S 16GB (dari Telkomsel)
    Rp.1.200.000,-

    Ready Stock !
    Apple iPod Touch 4 Gen 8GB
    Rp.700.000

    Ready Stock !
    APPLE iPod Nano 8GB - Pink
    Rp.500.000,-

    Ready Stock !
    Acer Aspire 4752-2332G50Mn Core i3 Win7 Home
    Rp 1.300.000

    Ready Stock !
    Acer Aspire S3-951-2364G34iss
    Rp. 1.200.000,-

    Ready Stock !
    Acer Aspire 5951G Core i7 2630 Win 7
    Rp. 2.500.000,-

    Ready Stock !
    Acer Aspire 4755G Core i5 2430 Win 7 Home Premium Green
    Rp. 2.500.000,-

    Ready Stock !
    Nikon D7000 kit 18-105mm
    Rp.1.700.000

    Ready Stock !
    Nikon D90 Kit 18-105mm Vr
    Rp 1.300.000

    Ready Stock !
    Nikon Coolpix L 120 Red
    Rp. 900.000

    Ready Stock !
    Nikon Coolpix P 500 Black
    Rp 1.000.000

    BalasHapus

jika ada masalah dan sesuatu tampilkan di forum ini , saran dan kritik juga boleh , terima kasih sudah berkomentar.